ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 50€ (≤3 κιλά) για όλη την Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 50€ (≤3 κιλά) για όλη την Ελλάδα

TOY ROTATION ή “πώς η εναλλαγή των παιχνιδιών έσωσε γονείς και παιδιά!”

08.05.2024
από Despi

TOY ROTATION

ή “πώς η εναλλαγή των παιχνιδιών έσωσε γονείς και παιδιά!”

 

Ένα σπίτι σαν να πέρασε ανεμοστρόβιλος... με παιχνίδια στο σαλόνι, στα δωμάτια, στην κουζίνα, παντού! Και τα παιδιά να μην ξέρουν με τί να πρωτοπαίξουν και σε τί να συγκεντρωθούν. Κλασσικό σπίτι με παιδιά, θα σκεφτείτε. Αλλά πρέπει όντως να είναι έτσι ή υπάρχει κι άλλος τρόπος;

Υπάρχει, και δουλεύει τέλεια αν κάνετε μια συχνή εναλλαγή στα παιχνίδια. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πώς γίνεται. Διαλέγετε ένα-δύο παιχνίδια ανά κατηγορία, τα τοποθετείτε τακτοποιημένα σε σημεία που φτάνουν μόνα τους ώστε να επιλέγουν με ποιο θέλουν να ασχοληθούν και τα υπόλοιπα τα αποσύρετε σε σημείο εκτός της ορατότητας και πρόσβασης τους. Μετά από κάποιο διάστημα, μαζεύετε αυτά τα παιχνίδια και βγάζετε άλλα για να τα αντικαταστήσετε.

Tip! Συνιστάται να κρύβετε τα παιχνίδια που αν εξαφανιστούν για λίγο δε θα δημιουργηθεί tantrum στο μικρό σας.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

 

  • Εναλλάσοντας τα παιχνίδια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα παιδιά δε βαριούνται κι έχουν διαρκώς νέα ερεθίσματα. Κάθε φορά που βλέπουν ένα παλιό τους παιχνίδι είναι παραδόξως σαν πρώτη φορά!!

  • Η γνωστική ανάπτυξη γίνεται πιο εύκολα και ήρεμα. Συγκεντρώνονται σε αυτό που προσπαθούν να καταφέρουν και δεν το παρατάνε για να περάσουν στο επόμενο παιχνίδι.

  • Μειώνεται η σύγχυση μικρών-μεγάλων. Γιατί πέρα από τα παιδιά...οφελούνται και οι γονείς που καταλήγουν τις μισές φορές να μαζεύουν εντέλει το χάος.

  • Παίζουν περισσότερη ώρα, πιο συγκεντρωμένα. Τα πολλά παιχνίδια φέρνουν συνήθως περισπασμό και διάσπαση προσοχής.

  • Με λιγότερα παιχνίδια παίζουν με διαφορετικούς τρόπους και με περισσότερη φαντασία. Παρατηρήστε ένα παιδί που έχει μόνο ένα φτυαράκι στην άμμο... πόση ώρα θα παίξει και τί μπορεί να φτιάξει.

  • Είναι πολύ πιο εύκολο για ένα παιδί να συμμαζέψει λίγα παιχνίδια παρά το χάος πολλών. Τα παιδιά όταν έχουν να κάνουν ένα βουνό πράγματα (πχ. μεγάλος όγκος τακτοποίησης) αποθαρρύνονται πριν καν ξεκινήσουν και δε δείχνουν καμία προθυμία. Ενώ το συμμάζεμα 2 ραφιών είναι γρήγορο, εύκολο και είναι μια πρόκληση την οποία ευχαρίστως δέχονται αφού είναι στα μέτρα τους.

 

Το δοκιμάσαμε, πέτυχε στα σπίτια μας και σας το προτείνουμε. Δε σταματήσαμε φυσικά να αγοράζουμε χρήσιμα και διασκεδαστικά παιχνίδια... αλλά καταφέραμε να έχουμε περισσότερο ήρεμα, χαρούμενα και συγκεντρωμένα παιδιά που χαίρονται το κάθε παιχνίδι όπως τις πρώτες μέρες που το απέκτησαν.

 

Αν θέλετε βοήθεια με το ποια είναι τα “λίγα και καλά παιχνίδια” που δεν πρέπει να λείψουν από τα ράφια των μικρών σας, επικοινωνήστε με τους παιχνιδάδες μας για να σας δώσουμε τα sos!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση